Az étterem

Az étterem

Anno 1918

Ezóta fogadja a mai Gellért Söröző helyén a vendégeket Magyarország egyik leghíresebb szállodája. A szálloda felépítésekor az elegáns éttermek mellett egy egyszerűbb, nyáron a kirándulókat és télen a környékbeli polgárokat kiszolgáló éttermet is terveztek.

1927-től a Gundel család bérelte a szálló teljes vendéglátását a strand-büfétől a presszón és bárokon át az összes belső étteremig. Gundel Károly úgy gondolta, hogy az elegáns helyiségek mellett ez a söröző nagyon jó polgári étterem lehet a „nem szállóvendégeknek”, ezért felfejlesztette és megnyitotta a teraszt is.

A Söröző saját konyhája 1960-ban épült, és ettől kezdve lett teljes értékű étterem a II. Világháború után, ahova nagypapa és unokája együtt jártak sörözni.

A jelen

A jelen

Budapest legrégibb sörözője 2015-ben a legújabb trendeknek megfelelő belső terekkel nyitja meg kapuit, ami eddigi történetének új fejezetét jelenti. A kortárs magyar konyha ételei korántsem szokványos alapanyagokból készülnek, és a kézműves söreik ízéhez illenek.

A séf

A séf

A magyar vendégeknek kaput nyitó Gellért Söröző éttermének séfje, a fiatal és kreatív Frideczky András, több olyan neves étterem­ben dolgozott már,
mint a Cyrano, az U26 és a Baldaszti’s, a Csillagánizs Főzőiskolában pedig Segal Viktor és Várvizi Péter mellett volt oktató.

A konyha

A séf szerint fontos, hogy egyénisége legyen az ételnek őszinte, kevés, de meghatározó fűszerezéssel, amit nem készítenek el mindenhol.
A nyersanyagok önmagukért beszélnek. A szezononként változó A’la carte étlapon túl a napi ajánlat és a heti menü nem a naptárhoz, hanem a természethez igazodik.