Lecsókrém


Lecsókrém

Augusztus kedvence
Frideczky András séftől

Hozzávalók 4 személyre

Libazsír – 25 g
Füstölt szalonna – 50 g
Vöröshagyma – 100 g
Fokhagyma – 2 gerezd
Füstölt száraz kolbász – 100 g
Lecsó paprika – 350 g
Paradicsom – 100 g
Fűszerpaprika

Frissen őrölt bors

Kolozsvári szalonna – 150 g

Nehézségi fokozat:     3 csillagos

Elkészítés:

A libazsíron zsírjára pirítom az apró kockára vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáteszem a kockára vágott füstölt kolbászt, és amikor a zsírja kipirult, beleteszem az ujjnyi csíkokra vágott lecsópaprikát és a gerezdekre vágott paradicsomot. Sózom, borsozom, és ilyenkor kerül rá a fűszerpaprika is. Folyadék hozzáadása nélkül, csak saját levében készre főzöm, körülbelül 25 perc alatt. Az elkészült lecsót még forró állapotában leturmixolom, majd lehűtöm, és a hideg lecsókrémet friss kenyérrel tálalom.

Turbózd fel!

fekete

A kolozsvári szalonnát nagyon vékonyra szeleteltetjük a hentesünkkel, és bő, forró libazsírban ropogósra sütjük, majd papírszalvétával bélelt edényben leszárítjuk, és a lecsókrém mellé tálaljuk.