Rántott oldalas


Rántott oldalas

Május kedvence
Frideczky András séftől

Hozzávalók 4 személyre

Rántott oldalas:
sertésoldalas – 80 dkg
tengeri finom só
egész fekete bors – 5 szem
fokhagyma – 2 gerezd
vöröshagyma – 1 fej
petrezselyem – 1 csomó
sárgarépa – 1 szál
fehérrépa – 1 szál

zsemlemorzsa – 10 dkg
tojás – 2 db
finomliszt – 10 dkg

Köret:
újburgonya – 80 dkg
vaj – 6 dkg
petrezselyem – 1 csomó

Hagymás paradicsomsaláta:
paradicsom – 30 dkg
koktélparadicsom – 10 dkg
salottahagyma – 5 dkg
petrezselyem – 1 csomó
fokhagyma – 1 gerezd

frissen őrölt bors

Dresszing a salátához:
víz – 4 dl
kristálycukor – 8 dkg
fehérborecet – 60 gr

Elkészítés
Nehézségi fokozat:     2 csillagos

A sertésoldalast egészben, húsleves jellegűen megfőzöm a felsorolt fűszerekkel és zöldségekkel. Amikor megfőtt, még melegen kicsontozom, és a nagyobb porcokat kiveszem. Ujjnyi szeletekre vágom, sózom-borsozom, majd bundázom és bő forró olajban kisütöm.

Az újburgonyát sós vízben puhára főzöm, és vajas petrezselymen, ízlés szerinti só hozzáadásával jóízű petrezselymes burgonyát készítek.

A dresszing hozzávalóit egy tálba összekeverem, a fokhagymát vékony szeletekre vágom és hozzáadom a cikkekre vágott paradicsomot, koktélparadicsomot, a vékony karikára vágott salottahagymát és a finomra aprított petrezselymet.

Turbózd fel!

fekete

Készíthetünk saját házi kenyérmorzsát szárított kenyérből nagyobb lyukú húsdarálón ledarálva, amihez hozzáadjuk egy fél citrom és fél lime reszelt héját.