Sóska saláta


Sóska saláta

Április kedvence
Frideczky András séftől

Hozzávalók 4 személyre
Sóska – 100 g
Lollo rosso – 50 g
Hónapos retek – 1 csokor
Koktélparadicsom – 200 g
Snidling – 20 g
Petrezselyem  – 1 csokor
Tojás – 4 db
Citrom –1 db
Narancs – 1 db
Extra szűz oliva olaj – 60 ml
Tengeri só
Frissen őrölt bors

Elkészítés
Nehézségi fokozat:     2 csillagos

A sóskát leszárazom és a salátákkal együtt megmosom. A paradicsomot negyedekbe, a hónapos retket vékony karikákra vágom, és belekeverem a salátába. Hozzáadom a finomra vágott snidlinget és petrezselymet. A citrom és a narancs levéből az extra szűz olíva olajjal dresszinget készítek, ezzel bekeverem az összerakott salátát, és sózom, borsozom. A tojásokat megfőzöm, lehűtöm, megpucolom, és a salátához adom.

Turbózd fel!

fekete

A szoba hőmérsékletű tojásokat forrásban lévő sós vízbe tesszük, és 6 percig főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Így a fehérje megszilárdul, de a sárgája folyósan krémes marad. Tálaláskor kevés tengeri só pehellyel, frissen őrölt borssal és finomra vágott snidlinggel fokozzuk a tojások ízét.