Zöldborsó-főzelék


Zöldborsó-főzelék

Június kedvence
Frideczky András séftől

Hozzávalók 4 személyre
Zöldborsó – 2 x 50 dkg
Burgonya – 10 dkg
Vöröshagyma – 5 dkg
Zöldség alaplé – 500 ml
Salotta hagyma – 5 dkg
Fokhagyma – 1 gerezd
Jonatán alma – 1 db
Snoopy (cukor)borsó – 10 szem
Aszalt paradicsom – 5 dkg
Borsóhajtás

Bors
Petrezselyem – 1 +1 csokor
Camembert – 4 db

Nehézségi fokozat:     3 csillagos

Elkészítés
Kevés vöröshagymán és vékony szeletekre vágott burgonyán a friss zöldborsót puhára főzöm a zöldség alaplével. Ha szükséges, szakaszosan hozzáadva pótolom az elfőtt levet. Mikor puhára főtt, leturmixolom, és elkészítem hozzá a főzelék betétet.
A salotta hagymát és fokhagymát vékony karikára vágva olajon pirítva üvegesre dinszteltem, majd hozzáadom a zöldborsót, és félig puhára párolom. Ekkor beleteszem a kockára vágott almát, a vékony csíkokra vágott cukorborsót, és az aszalt paradicsomot, sózom, borsozom, és készre párolom. Tálaláskor adom hozzá a finomra összevágott petrezselymet és a borsóhajtást.
Tálalás előtt a camembert sajtot egészben hagyva serpenyőben kis lángon megsütöm, és a főzelék tetejére tálalom.

Turbózd fel!

fekete

Ízében és színében is nagyot lendít a főzeléken, ha leforrázott, majd jeges vízben lehűtött petrezselymet turmixolunk a kész, de még forró főzelékkrémbe.