Lengyel-Magyar reflexió


Lengyel-Magyar reflexió

2016. szeptember 16. és 17. 18:30

Kulináris crossover, Avagy ki hogy főz a másik nyelvén

Hogy milyen a lengyel-magyar barátság a gasztronómiában? Kóstoljátok meg szeptember 16-17-én, a Gellért Sörözőben, amikor izgalmas gasztro hidat építünk a lengyel és magyar kulinária között, az Eastore Kft. és a Lengyel Intézet közreműködésével.

Három kiváló magyar és három szenzációs lengyel étterem konyhafőnökei különleges „kulináris crossover” akcióra készülnek! Neves lengyel szakácsok magyar alapanyagokból, magyar ételeket kreálnak, míg mi ennek fordítottját tesszük, lengyel ételeket készítünk lengyel összetevőkből. A különleges gasztroutazáson – többek mellett – az emblematikus lengyel hering és erdei gombák, valamint a magyar libamáj és marhapofa lesznek a főszereplők.
Az apropó az ELEVEN Ősz programsorozat a Bartók Béla Boulvard szervezésében, melynek programjai ezúttal Lengyelország megismerésére és a közös barátságra épülnek.

LENGYEL ÉTTERMEK
BRASSERIE WARSZAWSKA, Michelin Bib Gourmand kategóriás varsói konyha franciás bisztró stílusban
KIELISZKI NA PROZNEJ, az egyik legjobb lengyel borbár-étterem
ROZBRAT20, modern és egyúttal hagyományos varsói étterem Michelin Guide ajánlással

MAGYAR ÉTTERMEK
GELLÉRT SÖRÖZŐ, Budapest legrégibb sörözőjének kreatív kortárs magyar sörkonyhája
MÁRGA BUDAPEST, a Balaton-felvidék ízeit prezentáló könnyed bisztrókonyha
VÁR: A SPEIZ, magyar gasztronómiai hagyományokból merítő konyha francia technológiával

LENGYEL-MAGYAR MENÜSOR

Welcome drink
prémium lengyel cider

Sült-marinált hering
cékla textúrák, hajdina-uborka saláta
Vár: a Speiz – Kovács Árpád

Libamáj duó
torchon, paté, alma, körte, briós
Kieliszki na Próżnej – Mateusz Karkoszka

Żurek
kovászolt leves, káposzta, fehér kolbász, fürjtojás
Márga Budapest – Horváth Ákos

Sült fogas
tök variációk, almapaprikás Sauce Vierge
Rozbrat20 – Maciej Cieciwierz

Baltic Porterben főtt marhapofa
karfiol lengyelesen, savanyított gombák, nyitott pirog
Gellért Söröző – Frideczky András

Rákóczi túrós
sárgabarack, citromverbéna, mandula
Brasserie Warszawska – Mateusz Wichrowski 

A 6-FOGÁSOS GOURMET VACSORA ára: 9.900 Ft
prémium welcome ciderrel, egyenesen Lengyelországból

Jegyek kaphatók a Gellért Hotel recepcióján 0-24 óráig

Online jegyértékesítés:

jegymester_logo_sz_lapos

Collage(1)